Szybkie testy do wykrywania alergenów w żywności - lista

Wykrywanie alergenów - szybkie testy immunochromatograficzne paskowe

Szybkie testy immunochromatograficznych – wykaz alergenów

Parametr

LOD (granica wykrywalności)

Alergeny w UE

GLUTEN (półilościowy)

5-40 ppm

GLUTEN

20 ppm (2 μg—wymazy)

SKORUPIAKI

0,1 ppm

JAJA

0,1 ppm

RYBY

0,1 ppm

ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe)

0,1 ppm

SOJA (białko przetworzone)

1 ppm

SOJA

2 ppm

MLEKO (Total Milk)

2,5 ppm

1 ppm

MLEKO (kazeina)

2,5 ppm

1 ppm

MLEKO (B-laktoglobulina)

2,5 ppm

0,5 ppm

MIGDAŁ

0,1 ppm

ORZECH BRAZYLIJSKI

5 ppm

MAKADAMIA

2 ppm

PISTACJA/NERKOWIEC

2 ppm

ORZECH WŁOSKI

10 ppm

ORZECH LASKOWY

5 ppm

GORCZYCA

2 ppm

NASIONA SEZAMU

5 ppm

ŁUBIN

10 ppm

MIĘCZAKI

0,1 ppm

Pamiętaj! Niestety obecnie, wiarygodne oznaczenie selera oraz dwutlenku siarki i siarczynów w jest niemożliwe przy użyciu szybkich testów immunochromatograficznych.

 

ALERGENY POZA UE

KOKOS

10 ppm

GRYKA

1 ppm

MANGO

2 ppm

Szukasz nietypowego alergenu skontaktuj się z nami!

Czekamy na Twoje pytania!
Poniższy formularz wyśle do nas wiadomość - skorzystaj!